De foame...

Publicat de A.N. | | Posted On vineri, 28 august 2009 at 8/28/2009 11:28:00 a.m.

Simplu. Pe hoti ii vom ruga sa se predea singuri, pe handicapati - sa se autoingrijesca, copiii orfani vor trebui sa-si faca singuri de mancare, iar cei din domeniul privat sa-si inchida firmele in continuare de frica impozitului forfetar.

In acest fel ajungem iar la foame, iar atunci cand foamea face ravagii in stomacul romanului se pot rastura si dictatori, nu ca ar fi cazul in acest moment. Dar cu toate acestea, debilitatea de care dau dovada cei care instituie legi in aceasta tara nu pare a avea margini sau limite. Este foarte simplu: atunci cand iti este foame nu te mai intereseaza pe cine votezi, chiar daca traista electorala va exista si in acest an la alegerile prezidentiale. Chinul actualei guvernari de a fata o masura foarte nepopulara in prag de alegeri tinde sa capete nuante epice, iar cei ce o mosesc se tot cotesc sa spuna lucrurilor pe nume. Adevarul este ca le este frica sa pierda voturi in toamna. De la privati nu au cum sa mai ia, desi sigur le-a trecut prin cap sa majoreze TVA-ul sau cine stie ce alte taxe sa mai instituie, asa ca s-au calat ca un motor fara cai putere pe cei are stau in spatele ghiseului.

Astfel, meseria cea mai dorita din Romania, dupa cea de bodyguard sau taximetrist, cea de muncitor la stat, incepe sa nu mai fie atat de atragatoare pentru cei care muncesc putin, incet dar isi luau banii, primele si sporurile fara intreruperi si exact in ziua in care trebuie. Pogea le-a dat o veste proasta: fara sporuri, nica la prime, iar salariul ramane cel de baza, dar cu concediul e problema. De vreti sa munciti degeaba bine, de nu, concediu fara plata.

Ei, moasele, s-au intalnit din nou la Ministerul Muncii, si au extirpat ce nu se credea a putea fi scos afara. De mentionat este si faptul ca tot Pogea a spus ca in cazul in care masura gandita la rece de a trimite in concediu bugetarii nu da roade, vor urma disponibilizari. Asta dupa principiul: daca credeti ca asa e rau, va arat ca se poate si mai rau.

In acest moment, lucrurile sunt foarte simple. Guvernul, al carui cap este Boc, mana dreapta a lui Basescu, va lua masuri ce in final vor scoate lumea in strada. Cei care vor ajunge la greva nu fac asta din prea mult bine, ci de foame. Daca este sa ne aducem aminte, tot de foame au iesit romanii in urma cu 20 de ani. Acum nu mai este cazul, doar ca pana in toamna, atunci cand expira termenul de dat concedii fortat, se ajunge la alegerile prezidentiale. Se poate intampla ca de data asta, tot de foame, sa nu mai iasa lumea pe strada pentru a merge la vot. Sau, poate, ca de foame vor vota.

De parca nu ar fi fost indeajuns, pentru a putea implementa masura gandita de cosmarul platitorilor de taxe (Pogea), guvernul ar trebui sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa modifice atat Codul Muncii, cat si Legea Functionarului Public.

Comments:

There are 0 comentarii for De foame...

Trimiteți un comentariu