De ce divorteaza PD-L de PSD si viceversa

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On marți, 8 septembrie 2009 at 9/08/2009 11:42:00 a.m.


Din acelasi motiv pentru care s-au si impreunat acum aproape un an. Pentru ca vor sa fie sefi, pentru ca vor la guvernare, pentru ca doresc atat de mult putearea incat ar divorta si de mame. De fapt, in despartirea asta ce se petrece pe toate posturile TV, in toate ziarele, chiar si tabloidele, care renunta la o crima mai mica sau la vreo doi sani dezgoliti, pentru a da poze cu privirea piezisa a lui Basescu, zambetul cuceritor de tamp al lui Geoana sau cu bretonul lui Antonescu e mana cereasca pentru imagine. Asta inseamna sa-ti speli rufele in public. Tot asta inseamna ca faci rating, ca faci capital electoral, ca te faci vizibil.
Si de asta avem parte. O ciorovaiala continua intre liderii de opinie din marele televiziuni vanturate si mai marii politicii peticite din neaosa noastra tara.
De curand, conform indicatilor si punctajelor venite de la specialistii media de la centru, la filialele nemtene ale partidelor implicate in acest proces au inceput sa curga conferintele de presa. In fiecare week-end, liderii de la Neamt ai partidelor de guvernare isi impart subiectele, asa sa ajunga cate unul-doua la fiecare, cheama ziaristii, recita si apoi gata. Ca apar sau in in presa nu le mai pasa, ei au spus ce au avut de spus.
Cu toate acestea, subiectul divortului dintre PD-L Neamt de PSD Neamt, asta sa nu intelegeam ca ar fi fost cununati cu acte in regula, a pornit tot de la bunuri (mobile si imobile). Cum cele doua parti nu s-au inteles asupra partajului denumit Statiunea Negulesti au inceput cu degetele sa arate unii spre altii spunand ca ei sunt primii care au dat cu piciorul Coalitiei.
De fapt si de drept, aceasta desparteala iute le convine ambelor parti de minune. Acesta era momentul in care trebuia declansata campania electorala. Chiar daca Basescu nu a spus inca foarte clar ca va candida, Geoana, Antonescu si Oprescu s-au infipt deja in institutele de sondare publica.
Cum credeti ca si-ar fi facut campanie electorala cele doua partide atat timp cat erau impreuna. PD-L nu are ce face si trebuie sa-si asume guvernarea falimentara, in timp ce PSD o da cotita si se detaseaza cat poate de mult de ceea ce spune Boc si echipa. Tot ei ameninta ca daca sunt dati afara de la guvernare vor pune de-o criza politica, peste cea economica. In tot acest timp, PNL pare ca a amutit, iar in afara de motiunea depusa in incercarea de a da guvernul jos in cazul in care nu trec legile unice si codurile, nu mai spune nimic.
La Neamt lucrurile sunt clare, orice urma de colaborare a fost stearsa deocamdata de pe lista de cumparaturi comune ale celor doua formatiuni politice care in urma cu cateva luni vorbeau, iar, de Partidul Neamt

Comments:

There are 6 comentarii for De ce divorteaza PD-L de PSD si viceversa

Trimiteți un comentariu