Lege pentru "rupti in cur"

Publicat de A.N. | | Posted On miercuri, 2 septembrie 2009 at 9/02/2009 08:57:00 a.m.


In curand, in cazul in care legislativul Romaniei aproba, am putea beneficia de o « Lege a falimentului persoanelor fizice. Astfel, in cazul in care nu mai avem o letzcaie prin buzunare putem, cu ajutorul instantei sa ne declaram « rupti in cur », pardon - faliti. Prevederea face parte dintr-un proiect de lege care daca s-ar concretiza ar clarifica situatia persoanelor fizice care au intrat in incapacitate de plata, ajutandu-le sa-si acopere datoriile, iar numele lor sa fie sterse din toate registrele care fac referire la restantieri. De asemenea, ar proteja persoanele fizice de modalitatile, nu tocmai placute si legale, ale societatilor bancare, de a-si recupera imprumuturile.

In cazul in care va ganditi sa va declarati falimentar, bunurile care apartin pe numele dumneavoastra vor fi executate si vandute in vederea acoperirii datoriilor.

In proiectul de lege se face referire si la marlanul care vrea sad ea teapa statului sau bancii: "Debitorul de rea-credinta si debitorul fraudulos vor putea fi sanctionati, in conditiile prezentei legi, odata cu inchiderea procedurii, precum si pentru bancruta frauduloasa, cu interdictii si decaderi profesionale. Dreptul de abitatie va putea fi acordat de instanta unui astfel de debitor numai in conditii exceptionale, cand debitorul sau familia acestuia ar putea fi supus unui pericol grav in caz de evacuare si numai limitat la o perioada de maxim trei luni de la data vanzarii locuintei", conforme proiectului de lege.

Comments:

There are 1 comentarii for Lege pentru "rupti in cur"

Trimiteți un comentariu