PSD si PD-L inainte de divort

Publicat de A.N. | | Posted On marți, 1 septembrie 2009 at 9/01/2009 02:58:00 p.m.

Un proiect de hotărâre prin care se propune transferarea Staţiunea Neguleşti din proprietatea Companiei Apa Serv, în patrimoniul societăţii Drupo, gestionată tot de Consiliul Judeţean Neamţ, a scos la iveală lupta dintre PD-L şi PSD la nivel judeţean. Deşi mulţi se aşteptau la disensiuni între partidele care au semnat un protocol de colaborare, iată că momentul în care războiul ar putea începe a venit şi este gata să facă victime. Astfel, ieri, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu a iniţiat şi susţinut un proiect prin care se propunea reducerea capitalului social al Companiei Apa Serv, prin renunţarea la ansamblul de clădiri care formează Staţiunea Neguleşti. Următorul pas în proiect era majorarea capitatului social al societăţii Drupo, cu exact ceea ce se lua de la Apa Serv. Înainte de propunerea spre aprobare a acestui proiect, Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a făcut mai multe precizări referitoare la acest transfer. El a explicat aleşilor judeţeni că Apa Serv, din cauza proiectelor pe care le are câştigate, nu mai are voie să desfăşoare şi alte activităţi decât cele prevăzute în Ghidul Solicitantului. Deci, Apa Serv trebuie să renunţe la Staţiunea Neguleşti. Potrivit lui Vasile Pruteanu, transferarea staţiunii în administrarea Drupo ar ajuta firma ce are ca principal obiect de activitate întreţinerea şi modernizarea drumurilor judeţene în sensul că Drupo va putea gaj noile proprietăţi pentru a obţine finanţare pentru alte proiecte care se vor derula în Neamţ.
Surse din cadrul Consiliului Judeţean au afirmat că, prin gajarea clădirilor Staţiunii Neguleşti, societatea Drupo ar fi putut obţine un credit de 20 de milioane de lei (200 miliarde lei vechi).

15 pentru, 11 împotrivă şi 5 abţineri

Fără nici un amendament, fără nici o discuţie sau vreo propunere, cei 11 consilieri ai Partidului Social Democrat au votat împotriva acestei propuneri, în timp ce consilierii PNL, în număr de cinci, s-au abţinut. Astfel, cele 15 voturi acordate de consilierii democrat - liberali nu au fost nicidecum îndeajuns pentru aprobarea acestui proiect.

Imediat după şedinţă, Vasile Pruteanu a rugat presa să mai rămână în sală şi a făcut următoarele precizări: "Nu vreau să fie o declaraţie emoţională după această şedinţă. Şi din Consiliul Judeţean şi din Parlament am fost obişnuit ca unele propuneri să nu obţină aprobarea cerută. Cu toate acestea, aţi putut vedea şi dumneavoastră, consilierii PSD şi PNL nu au adus niciun amendament, nu au avut nicio obiecţie, nu au făcut nicio propunere, dar au votat in corpore împotrivă sau s-au abţinut. Ştiu că a început campania pentru alegerile prezidenţiale, dar nu ştiu ce pot câştiga din această chestiune".

Liderul executivului nemţean a mai reproşat consilierilor PSD că ascultă doar de ordine politice pornite de sus. "Oare cum va comenta ordinul pe care l-a respectat acum atunci când consilierul PSD va da ochii cu oamenii cărora le-a promis că se vor ocupa de turism. Este vorba de disciplină de partid, de ordine politice venite din eşaloanele superioare", a acuzat ferm Vasile Pruteanu. El a adăugat că pe viitor va propune ca staţiunea să fie dată în administrarea Consiliului Judeţean şi că va face tot ce este posibil ca aceasta să fie redeschisă.

În replică, cel care a susţinut atitudinea şi alegerea consilierilor PSD a fost chiar Ioan Munteanu, liderul de la Neamţ al acestei organizaţii. "Cred că cei care reprezintă Partidul Social Democrat au luat o poziţie corectă. Ca la fiecare şedinţă de consiliu, aleşii partidului se întrunesc şi discută toate aceste aspecte legate de proiecte. Noi am propus ca aceste active ale Apa Serv, care am înţeles că trebuie transmise în altă parte, să facă parte dintr-o nouă societate şi nu să ajungă la Drupo, firmă al cărei viitor este incert. În acest sens spun că suntem foarte îndreptăţiţi să spunem că noi avem în vedere interesele cetăţenilor. Pe de alt parte, consilierii PSD au votat aşa cum au crezut că este mai bine şi nu după cum a crezut că trebuie domnul Pruteanu", a declarat Ioan Munteanu, preşedintele PSD Neamţ, cel de la care pot veni ordinele politice pentru consilierii judeţeni.

Comments:

There are 0 comentarii for PSD si PD-L inainte de divort

Trimiteți un comentariu