Razboi intre PD-L si PSD la Neamt?

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , , | Posted On joi, 3 septembrie 2009 at 9/03/2009 08:33:00 a.m.



Drupo, Negulesti si un imprumut pentru drumuri: 20 de milioane de motive pentru care Coalitia PD-L - PSD scartaie in Neamt


Relatiile dintre cele doua formatiuni care fac legea in judetul Neamt, Partidul Democrat-Liberal si Partidul Social Democrat pare a avea tendinte de deteriorare, iar perioada ce urmeaza sigur ascunde ceva dispute intre liderii celor doua organizatii.
Incepand cu data sedintei extraordinare, de la inceputul acestei saptamani, in urma careia PSD a votat impotriva unui proiect prin care SC Drupo SA ar mai fi tras o gura de aer, gajand Statiunea Negulesti si luand un imprumut consistent. Faptul ca alesii PSD nu au votat asa cum a vrut Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean Neamt, l-a determinat pe acesta sa afirme atunci ca "PSD nu vrea redeschiderea statiunii Negulesti" si ca nu sustine dorinta populatiei. Este adevarat, consilierii PSD au tacut malc, nu au propus nici un amendament, nu au facut nici o propunere, doar au votat impotriva trecerii statiunii Negulesti in curtea Drupo.
Se poate vorbi de disensiuni intre PD-L si PSD, despre nervi si despre campanie electorala? Iata cateva intrebari la care vor incerca sa raspunda chiar cei implicati in acest sistem politic.
Pentru avedea cum se discuta in acest moment, am solicita opiniile tuturor celor implicati in aceasta disputa administrativ-politica la nivel judetean.
Gheorghe Stefan, presedintele PD-L Neamt, primarul de Piatra Neamt:
"Se poate vorbi despre incetarea colaborarii intre PSD si PD-L. Totul a pornit de la o decizie pe care PSD a luat-o impotriva cetatenilor. Societatea Drupo a castigat o licitatie de 200 de miliarde de lei vechi, iar in cazul in care s-ar fi aprobat trecerea statiunii la Drupo, aceasta ar fi fost pusa garantie pentru obtinerea creditului. In acest fel, proiectul derulat de Apa Serv ar putea fi continuat foarte usor deoarece scapau de acest obiectiv care nu are voie sa mai functioneze sub tutela lor, iar Drupo ar fi obtinut creditul si ar fi rezolvat problema strazii Cetatea Neamtului. Toate acestea sunt decizii in favoarea cetateanului. Am discutat si cu domnul Ioan Munteanu, iar el mi-a spus ca este o decizie a grupului din Consiliul Judetean al PSD", a declarat Gheorghe Stefan.
Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt: "Sunt puncte de vedere diferite. Dupa sedinta respectiva au fost facute declaratii politice menita sa acopere unele lucruri pe care ei nu le pot justifica. Eu inteleg ca transferul statiunii Negulesti catre Drupo se face doar pentru a fi pusa gaj. Drupo daca este puternica sa ia credit pe ce are. Sunt si alte modalitati de a dezvolta statiunea, aceasta poate fi transferata la Troleibuzul sau se poate face o societate noua. Cel putin pe acest subiect, in cadrul Coalitiei nu exista colaborare", a afirmat liderul social democrat.
In final am solicitat si opinia celui care a initiat proiectul respectiv, proiect de la care au si pornit discutiile si disensiunile dintre cele doua formatiuni.
Vasile Pruteanu a mentionat ca "noi, aici in Neamt, ne cunoastem intre noi, ca si oameni politici. Cred ca sunt destule cai de discutii, de negociere pentru a gasi intodeauna cele mai bune solutii. In cazul de fata cred ca a existat o lipsa de comunicare, un scurt-circuit. In cazul in care trecem peste acestea putem gasi foarte usor cele mai bune cai de colaborare", a mentionat Vasile Pruteanu.
Este cert ca atunci cand se discuta de sume ca 90 de milioane de euro, banii cu care lucreaza Apa Serv pentru a implementa unul dintre cele mai ample proiecte cu finantare externa din judet. O alta suma vehiculata este cea de 20 de milioane de lei necesari Drupo pentru a reabilita strada Cetatea Neamtului. Intre toate aceste cifre nimeni nu a intrebat ce valoare are Statiunea Negulesti.

Comments:

There are 0 comentarii for Razboi intre PD-L si PSD la Neamt?

Trimiteți un comentariu