Aberatie de la Berceanu

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On miercuri, 7 octombrie 2009 at 10/07/2009 09:22:00 a.m.



Pentru inca odata, ministrii PD-L demonstreaza ca fac propunerile de lege in statul asta cu curul. Un proiect de Hotarare privind aprobarea Strategiei Sigurantei Rutiere scoate la iveala golul din capul ministrului Berceanu si a specialistilor din acest minister care se ocupa de partea de rutiera.
Pe scurt, on acest proiect se prevede ca pe viitor, masinile sa fie confiscate in cazul in care soferii vor depasi viteza maxima admisa cu 50 de km/h. Tot la acest caz se poate face si putin arest. In continuare se mai propune ca proba cu martori sa fie exclusa, astfel vinovatia sa fie stabilita doar de organ, atunci cand vrea el, eliminandu-se astfel posibilitatea contestarii deciziei. In cazul in care nu se gaseste vinovatul, se amendeaza proprietarul, chiar daca acesta nu a fost la fata locului. Mai mult, ei vor ca la fiecare autoturism oprit, daca i se scoala organului, sa se faca testul cu alcoolmetrul, iar ca final, se propune eliminarea analizei de sange. Aberatiile continua cu propunerea de a amenda proprietarul autoturismului si nu soferul care a facut abaterea in cazul unui acident rutier, iar amenda sa fie luata direct din cont, fara a mai instiinta proprietarul.
Pentru aplicarea acestor sanctiuni, cei din Minister au fatat-o pe ANCA (Agentia Nationala de Colectare a Amenzilor), institutie care se va ocupa de colectarea amenzilor neplatite, prin emiterea unui ordin de plata direct catre contul contravenientului. Tot ANCA se ocupa si de revocarea permisului auto pentru amenzile luate in trafic, confiscarea masinii si emiterea ordinelor judecatoresti.

Trebuie mentionat ca in acest caz, nici Politia Rutiera nu este de acord cu multe dintre aceste prevederi iar Consiliul Superior al Magistraturii a formulat o serie de observatii.

In continuare aveti proiectul propus :http://www.sgg.ro/nlegislativ/docs/2009/06/93n1b7km60cg2dj8wf_p.pdf

Comments:

There are 1 comentarii for Aberatie de la Berceanu

Trimiteți un comentariu