Sefii de deconcentrate pe faras

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On luni, 5 octombrie 2009 at 10/05/2009 09:04:00 a.m.

Sefii serviciilor deconcentrate care au ajuns pe functii sustinuti de Partidul Social Democrat au cateva zile la dispozitie pentru a se reorienta, pentru a-si da demisia sau pentru afi demisi. Chiar guvernul Boc, dupa ce a schimbat 15 din cei 20 de subprefecti din intreaga tara, a anuntat ca urmeaza directorii de la deconcentrate.
In Neamt sunt 19 directori care au fost numiti pe functii ca urmare a protocolului semnat intre PSD si PD-L la inceputul guvernarii si care in acest moment se gandesc sa se intoarca la meseriile de baza.
Toader Mocanu, senator de Neamt al PD-L a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa ca directorii coordonatori de la aceste institutii vor fi schimbati in perioada urmatoare, ei fiind cei "care trebuie sa aplice programul de guvernare", care nu mai coincide cu dorintele PSD. "Ar fi cel mai bine ca ei sa plece", a adaugat Toader Mocanu.
Ioan Chelaru, cel care detine cu statut de interimat functia de presedinte al PSD Neamt spune ca "PD-L este la putere si face ce doreste. Nu cred ca le va fi mai greu fara noi, dar tot ce pot spune este ca la aceste alegeri se va fura pe toate planurile. Si mai elevat, dar si pe fata", a declarat Ioan Chelaru.
In ceea ce priveste campania electorala se stie ca cei mai buni agenti electorali si cotizanti la filialele judetene sunt chiar directorii de la institutiile deconcentrate.
Un alt aspect care trebuie luat in calcul este cel al dezertarilor. Ioan Chelaru spune ca daca in cazul primarilor nemteni pse care ii are PSD Neamt in acest moment nu exista semne de intrebare sau susticiuni ca ar fi dornici sa schimbe partidul plecand la PD-L, in cazul directorilor institutiilor guvernamentale exista si alte opinii. "In Neamt nu cred ca sunt primari care vor trece la PD-L, ci doar care ar putea face non-combat in campanie. In schimb, in ceea ce priveste directorii de deconcentrate, unii ar putea face un astfel de gest doar pentru mentinerea functie", a declarat Ioan Chelaru.
Astfel, cu securea deasupra capului, sau poate chiar dornici de plecare sunt 19 directori din Neamt. Cele mai importante institutii conduse de pesedisti sunt Comisariatul pentru Protectia Consumatorului, Agentia de Protectia Mediului, Directia de Munca, Directia Agricola sau Inspectoratul pentru Disciplina in Constructii.
Intrebati daca au destule cadre pentru aocupa repede si lesne toate locurile care vor ramane libere, Mihalela Stoica, deputat PD-L de Neamt a spus ca "da".

Comments:

There are 0 comentarii for Sefii de deconcentrate pe faras

Trimiteți un comentariu