Giratoriile raman forever

Publicat de A.N. | | Posted On luni, 31 august 2009 at 8/31/2009 09:43:00 a.m.


Este oficial si adevarat. Pentru cine credea sau spera ca sensurile giratorii sunt doar un experiment nereusit, va anuntam ca sunt acolo si vor ramane forever.

PNL Neamt a ajuns la Roman

Publicat de A.N. | Etichete: , | Posted On at 8/31/2009 09:10:00 a.m.


Toti smecherii liberali de la Piatra Neamt nu au reusit sa-si pastreze organizatia nemteana in mana.

Liberalii nemteni s-au ales, in final, structuri de conducere statutare si au depasit perioada de interimat. Cu toate acestea, pentru inca odata s-a putut vedea ca la Piatra Neamt, PNL nu mai are nici vointa, nici oameni si nici interes. Romanul a atras foarte usor conducerea organizatiei, liderul ales fiind acum Dorin Ursarescu, care a primit 265 de voturi, surclasandu-si lejer contracandidatul, Andrei Ignat care s-a lipit doar de 112 voturi.

"M-am gandit mult pana a ma decide sa candidez si mi-am consultat toţi colegii si prietenii, pentru ca ultimul lucru pe care-l vreau e sa se creeze o falie Roman - Piatra Neamţ întreţinuta artificial de dusmanii nostri", a declarat Dorinel Ursarescu.
Sper ca ne dati voie sa nu va credem. Este a doua candidatura, prima fiind atunci cand v-a aparat spatele Tariceanu. In ceea ce priveste falia dintre cele doua municipii exista de foarte multa vreme, iar acum se va adanci pe deplin.
Ma intreb totusi, unde se vor tine sedintele biroului judetean, la Piatra Neamt sau la Roman?

De foame...

Publicat de A.N. | | Posted On vineri, 28 august 2009 at 8/28/2009 11:28:00 a.m.

Simplu. Pe hoti ii vom ruga sa se predea singuri, pe handicapati - sa se autoingrijesca, copiii orfani vor trebui sa-si faca singuri de mancare, iar cei din domeniul privat sa-si inchida firmele in continuare de frica impozitului forfetar.

In acest fel ajungem iar la foame, iar atunci cand foamea face ravagii in stomacul romanului se pot rastura si dictatori, nu ca ar fi cazul in acest moment. Dar cu toate acestea, debilitatea de care dau dovada cei care instituie legi in aceasta tara nu pare a avea margini sau limite. Este foarte simplu: atunci cand iti este foame nu te mai intereseaza pe cine votezi, chiar daca traista electorala va exista si in acest an la alegerile prezidentiale. Chinul actualei guvernari de a fata o masura foarte nepopulara in prag de alegeri tinde sa capete nuante epice, iar cei ce o mosesc se tot cotesc sa spuna lucrurilor pe nume. Adevarul este ca le este frica sa pierda voturi in toamna. De la privati nu au cum sa mai ia, desi sigur le-a trecut prin cap sa majoreze TVA-ul sau cine stie ce alte taxe sa mai instituie, asa ca s-au calat ca un motor fara cai putere pe cei are stau in spatele ghiseului.

Astfel, meseria cea mai dorita din Romania, dupa cea de bodyguard sau taximetrist, cea de muncitor la stat, incepe sa nu mai fie atat de atragatoare pentru cei care muncesc putin, incet dar isi luau banii, primele si sporurile fara intreruperi si exact in ziua in care trebuie. Pogea le-a dat o veste proasta: fara sporuri, nica la prime, iar salariul ramane cel de baza, dar cu concediul e problema. De vreti sa munciti degeaba bine, de nu, concediu fara plata.

Ei, moasele, s-au intalnit din nou la Ministerul Muncii, si au extirpat ce nu se credea a putea fi scos afara. De mentionat este si faptul ca tot Pogea a spus ca in cazul in care masura gandita la rece de a trimite in concediu bugetarii nu da roade, vor urma disponibilizari. Asta dupa principiul: daca credeti ca asa e rau, va arat ca se poate si mai rau.

In acest moment, lucrurile sunt foarte simple. Guvernul, al carui cap este Boc, mana dreapta a lui Basescu, va lua masuri ce in final vor scoate lumea in strada. Cei care vor ajunge la greva nu fac asta din prea mult bine, ci de foame. Daca este sa ne aducem aminte, tot de foame au iesit romanii in urma cu 20 de ani. Acum nu mai este cazul, doar ca pana in toamna, atunci cand expira termenul de dat concedii fortat, se ajunge la alegerile prezidentiale. Se poate intampla ca de data asta, tot de foame, sa nu mai iasa lumea pe strada pentru a merge la vot. Sau, poate, ca de foame vor vota.

De parca nu ar fi fost indeajuns, pentru a putea implementa masura gandita de cosmarul platitorilor de taxe (Pogea), guvernul ar trebui sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa modifice atat Codul Muncii, cat si Legea Functionarului Public.

Cat costa kilu' de AKM?

Publicat de A.N. | Etichete: | Posted On at 8/28/2009 09:13:00 a.m.



Un anunt de scoatere la licitatie din partea Unitatii Militare 01407, Regimentul Piatra Neamt, ar putea suna cam asa: vindem peste 2.000 de tone de otel, compus piese de infanterie, munitie de razboi, gamele si alte deseuri feroase.
Si chiar asa este. Firma Romtehnica a anuntat public ca licitatia va avea loc pe data de 10 septembrie. Daca este sa ne uitam in presa nationala mai aflam ca Ministerul Apararii a scos de curand la vanzare, pe post de fier vechi, doua elicoptere functionale.

P.S.
Pentru Mosh,
Mai baiatule nu te gandesti sa ne reprofilam si sa nu mai dam doar cu vopsea?

Kaboooom

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On at 8/28/2009 09:02:00 a.m.


Printre resturile putine de alimente, cutiile de bere goale, pet-urile si visele pe care le arunca constiinciosi la pubelele special amenajate, pietrenii se mai descotorosesc la fel si de BOMBE. Ieri, un anumit domn adescoperit un proiectil neexplodat in unul din containerele de pe Bulevardul Dacia. Omul a anuntat pompierii, iar acestia au degajat zona si au preluat obiectul exploziv aruncat de un inconstient.
Bine ca nu a trebuit sa incep postul cu "un container de gunoi a explodat in centrul orasului".
Este foarte clar ca proiectilul nu a ajuns acolo din al doilea razboi mondial si ca in tampit l-a cules de pe undeva, l-a aratat prietenilor si poate la indemnurile nevestei s-a gandit profund si l-a aruncat in spatele blocului.

Pro si contra sensuri giratorii

Publicat de A.N. | Etichete: , | Posted On joi, 27 august 2009 at 8/27/2009 11:27:00 a.m.



"Viteza excesiva face victime!" Gresit! Franarea brusca face victime!


Avand in vedere ca in ultimele zile ne-am dat deja seama cu totii cam cum se circula prin Piatra Neamt, cu si in noile sensuri giratorii aplicate, cica dupa studii laborioase. As vrea opinii pe acest subiect ca sa ne dam seama daca cei de la Primaria Piatra Neamt au avut dreptate atunci cand au introdus acest nou sistem. Par example, pe mine ma incurca aceste sensuri, dar cine stie poate ca imi voi da seama ca trebuie sa ma mut.
Cei de la primarie mai spun ca in cazul in care, in 30 de zile se dovedeste ca sunt viabile vor fi exterminate semafoarele, mutate toate trecerile de pietoni si vor ramane pe vecie.
Asadar, astept opiniile voastre pe acest subiect care ne priveste, atat ca soferi, cat si ca pietoni.

Ei ne papa banii

Publicat de A.N. | Etichete: , | Posted On at 8/27/2009 09:04:00 a.m.

Cristian Liciu
Eduard Corduneanu
Simion Maftei
Dupa legile in vigoare un ales public(consilier judetean) nu are voie sa fie si director coordonator sau adjunct la o institutie descentralizata. Termenul folosit este de incompatibil. Ordonanta 37/2009 si Legea 161 din 2003 cumulate interzic aceste miscari. Cu toate acestea, in Consiliul Judetean neamt, acolo unde i-am ales pe oamenii acestia sunt cel putin trei astfel de persoane care se bucura de indemnizatia si foloasele de ales public dar si de functia si foloasele de director coordonator la unele institutii tot publice.
Ei sunt ilegalii: Cristian Liciu, Cristian Liciu - director coordonator la Comisariatul pentru Protectia Consumatorului Neamt din iunie 2009, consilier judetean din iunie 2008 si sef al PSD Piatra Neamt din iulie 2009 ; Simion Maftei - director coordonator Directia Silvica Neamt, ales in 2008 si numit director la
Directia Silvica din noiembrie 2008; Eduard Corduneanu - director
coordonator la Agentia de Protectie a Mediului din iunie 2009, ales in iunie
2008.

Asta spune legea pe care ei o ignora


Totul porneste de la articolul 3, alineatul 9 din Ordonanta de Urgenta
37/2009, tocmai cea prin care au fost eliminati fostii directori pentru a putea
fi numiti actualii. In actul normativ mentionat este scris foarte clar: "Pe
perioada executarii contractului de management, persoanelor care ocupa
functii dintre cele prevazute la alin. (3) si se aplica prevederile art. 70, 71,
79, 94—98 si 111—114 din cartea I, titlul IV din Legea nr. 161/2003
privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea
demnitatilor publice, a functiilor pubilice si in mediul de afaceri, prevenirea
si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare".
Pe romaneste, chiar daca directorii mentionati mai sus nu sunt functionari
publici, cand vine vorba de functie li se aplica aceleasi prevederi ca la
functionari si sunt asimilati acestei calitati. Potrivit articolului 94 din Legea
161/2003, calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta
functie publica decat cea in care a fost numit, precum si functiile de
demnitate publica (functia de consilier judetean fiind una de demnitate
publica).
In concluzie, directorii coordonatori si directorii coordonatori adjuncti de la
serviciile publice deconcentrate mentionate in anexa ordonantei 37/2009 nu
pot indeplini, pe durata executarii contractului de management, functii de
demnitate publica. Mai mult, acestia nu pot fi nici membri in organele de
conducere ale partidelor politice si sa exprime sau sa apere in mod public
pozitiile unui partid politic.

Paintball - razboi si fair-play

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , | Posted On miercuri, 26 august 2009 at 8/26/2009 09:37:00 a.m.





Camp de lupta sau teren de joaca, arme sau jucarii, strategii sau alergatura
nebuna, acestea sunt doar cateva dintre dilemele pe care le traieste un
jucator adevarat de paintball. De fapt, e destul de simplu, se combina joaca
cu armele dotate cu bile umplute cu colorant alimentar, apoi se alege un
teren cat mai accidentat departe de civilizatie si rezulta un mic razboi care
nu face victime ci doar intareste muschii, ascute simturile si creste bataile
inimii. In acele momente, oricat de moale ai fi, te transformi intr-un luptator
de guerila, care trebuie sa respecte stategia, ordinele liderului, sa-si pazeasca
spatele si sa "ucida" adversarul.

Fara rusine, in urma cu cateva zile, cel putin 10 barbati in toata firea alergau
de nebuni pe un teren extrem de accidentat, undeva in spatele manastirii
Bistrita pentru a captura cele trei steaguri si pentru ale duce in baza, ca mai
apoi sa strige tare: Gata! O alta varianta pentru a castiga jocul, de altfel cea
mai preferata de jucatorii de paintball, este de a-i "omori" pe toti adversarii.
"Moartea" la paintball survine destul de rapid si ajungi sa decedezi in
moduri diferite. Iesi din joc atunci cand esti lovit de o bila care iti manjeste
echipamentul cu un lichid vascos de culoare portocalie. Esti considerat mort
si atunci cand bila se sparge in oricare parte a armei sau, cel mai umilitor
pentru jucatori, atunci cand esti luat prizonier.
"Voi o luati printre copacii de jos, si tineti flancul stang. Stole, tu o iei pe
sus direct la steag, iar eu voi merge prin mijloc si incerc sa va acopar. Ok?",
a intrebat Flamingo la cel de al doilea meci de saptamana trecuta. "Gata
galben? Gata! Gata verde? Gata!" si a inceput jocul, membrii echipelor
fugind pentru a ocupa rapid pozitiile indicate. Totul dureaza 15 minute, iar
ultimii juatori vin agale spre baza. Aici se reincarca armele, se verifica, se
sterg vizierele castilor si in cateva minute o iau de la capat.

Siguranta e pe primul loc

O bila, fie acesta umpluta cu lichid si care se sparge la cel mai mic impact
poate crea vanatai groaznice atunci cand nu este lansata la o distanta
corespunzatoare. Armele cu aer comprimat imprima o viteza destul de mare
proiectilelor, asa ca in regulamentul ce se inmaneaza fiecarui jucator
incepator si se citeste. Iti convine semnezi, nu, pleci acasa. Dupa ce ai primit
echipamentul complet (casca, combinezon, manusi, aparatoare de gat si
arma) ti se face instructajul si primesti indicatiile de folosire. Prima regula
este ca nu se trage la mai putin de 7 metri. De la aceasta distanta sau de la
una mai mica durerea poate fi destul de mare, iar urmele vor ramane acolo
saptamani intregi. Apoi afli ca nici una dintre piesele de echipament nu
trebuie sa lipseasca in timpul jocului si nici macar atunci cand ai murit.
"Cand ai iesit din joc pui mana pe cap, strigi tare ca esti mort si te intrepti
spre baza. Nu scoti casca sub nici o forma, nici in timpul jocului si nici atat
timp cat te afli pe teren", asta le spune Mosh celor care au ajuns sa joace
alaturi de el. El e un tip masiv, iar in ciuda staturii de urs (de aici ii vine si
porecla - Mosh Martin) rade aproape tot timpul cu gura pana la urechi.
"Siguranta inainte de toate si nu din cauza ca sunt un samaritean, dar mai
vreau sa joc si dupa aia pentru ca-mi place enorm", mai spune liderul
grupului.
El a inceput sa se joace in urma cu vreo trei ani si pe vremea aia inchiria
echipamentul. "Aici intervine diferenta dintre ceea ce fac eu si ceilalti
Eu sunt cel fara de care armele nu ies pe teren. Trebuie sa-i arat celui care
vine despre ce e vorba si sa-l faci sa-i placa pentru ca in fiecare se ascunde
un mic razboinic. Inainte, de fiecare data eu sunam la prieteni si le spuneam
sa mergem sa jucam. Luam armele de la altcineva si eu organizam, dar cand
am vazut ca bilele se sparg, castile se abureau instant armele nu erau
incarcate cum trebuie am decis ca daca imi place ceva trebuie sa fac in asa
fel incat sa ma simt bine eu si cei de langa mine", spune Mosh.
De atunci a continuat si nu atrecut saptamana in care sa nu alerge pe un deal
si sa "traga" in prieteni. "Pentru mine ramane prima data pasiune si dupa aia
afacere. E simplu. Curge prin mine, il respir, ma inconjoara si ma bucur de
viata alaturi de prietenii mei", a terminat discutia Mosh.
Un alt impatimit este Flamingo, el il ajuta pe Mosh atunci cand este vorba
de jocuri intre incepatori. Ei nu joaca in aceasi echipa pentru echilibrul ar fi
anormal. "Eu fac asta pentru a compensa sedentarismul de care am parte la
munca, dar in special pentru sentimentul care ti-l da jocul si pentru prieteni.
Am inceput sa joc in iarna din 2006. Toate bune si frumoase, iar daca esti
fair-play si ceilalti sunt oameni nu are ce sa nu iti placa la jocul asta.
Calitatea buna a celor cu care faci echipa sau impotriva carora indrepti arma
este absolut necesara. Decat sa joci cu oameni care nu sunt de calitate mai
bine te duci si faci altceva", a mai spus Flamingo.
Tot de la ei am aflat ca cei care nu au calitatea si calitatile necesare pentru a
face acest sport se autoelimina, iar intoarcere nu mai este.
De mentionat este si faptul ca echipa Moshpaintball, formata din Flamingo,
Cipanu, Vexx, Klo, Balboa au obtinut locul III la Extreme Battle, unul din
concursurile nationale dedicate acestui mod de petrece timpul liber.
(foto: Cipanu)

Sa zburam

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On marți, 25 august 2009 at 8/25/2009 01:50:00 p.m.


In Piatra Neamt, desi eram deja sufocati de masinile cu numar de italia sau spania, edilii, fara sa faca vreo dezbatere publica au trantit trei sensuri giratorii dupa modelul autohton(intra toti, proritate ai doar cu tupeu si iese cine poate). Dupa cateva zile de calvar au iesit si politistii in strada. Sa faca ce?
Acum sunt trei intersectii cu sensuri giratorii, politisti, semafoare si treceri de pietoni atent marcate. Tot ce trebuie sa facem este sa...zburam.

No more Gatsby

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On at 8/25/2009 10:41:00 a.m.


Un proiect de reabilitate a Ansamblului Curtea Domneasca va determina inchiderea cafenelei Gatsby din Piatra Neamt pe o perioada nedeterminata. Unul dintre patronii firmei care administreaza barul cere cel putin 350.000 de euro de la Consiliul Judetean, pe motiv de reziliere a contractului incheiat pe (10 ani in viziunea CJ Neamt si 20 de ani in viziunea Gatsby). Voi reveni cu detalii despre contractul incheiat si clauzele din acesta.

Publicat de A.N. | | Posted On at 8/25/2009 10:21:00 a.m.

Explicatie

Nu am sa explic de ce mi-am facut blog. Nu este cazul. Cert este ca am ceva de spus si m-am hotarat sa spun tot ce stiu despre ce cred eu ca va intereseaza. Se nimereste ca fac politica si administratie, nu ca aia, ci de partea cealalta a baricadei, acolo unde reporterul trebuie sa desluseasca intelesul vorbelor aruncate de cei care papa banul public.
Asadar, voi face tot ce pot sa aflati cat mai repede posibil ceea ce ne intereseaza pe toti - ce fac ei cu banii nostri.