La cap... da la cap sa fie controlati

Publicat de A.N. | Etichete: , , | Posted On marți, 8 februarie 2011 at 2/08/2011 09:56:00 a.m.

Sa fie controlati la cap nu ar fi o idee atat de rea pe cat cred guvernantii. Patru senatori au propus guvernului aprobarea unui act normativ care prevede controale medicale pshihologice si psihiatrice la candidatii pentru functii administrative. Un fel de buletin cu analize la capusor.
Mi se pare ca aceasta propunere are valoare avand in vedere ca si in Neamt sunt destui ciudati cu idei la fel de ciudate.
Iata ce spun initiatorii: "In conditiile in care apar initiative legislative care de care mai nastrusnice, unele din partea parlamentarilor, dar cele mai multe din partea Executivului, in aceasta perioada de volatilitate politica, dar si economica, care creeaza situatii stresante cu mare predispozitie la decompensari psihice, credem ca aceasta initiativa legislativa poate fi sustinuta si votata in Parlament", arata initiatorii proiectului de lege, care afirma ca de vreme ce testarea psihologica este eliminatorie pentru profesii precum cea de conducator auto, profesor, pilot de aviatie, politist sau electrician, la o astfel de examinare ar trebui supusi si candidatii la functii de primar, consilier local, consilier judetean si parlamentar".

In schimb, Guvernul se opune spunand ca un astfel de buletin medical, odata facut public, ar incalca caracterul confidential al informatiilor privind sanatatea persoanei, "aducandu-se astfel atingere dreptului constitutional la viata intima, familiala si privata".

Va spun: bai ciudatilor controlati-va!

Comments:

There are 2 comentarii for La cap... da la cap sa fie controlati

Trimiteți un comentariu