O groapa...doua si alte 99

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On vineri, 11 martie 2011 at 3/11/2011 09:40:00 a.m.





Aproape toate străzile principale şi secundare din municipiul Piatra-Neamţ au fost afectate de iarna care se dă foarte greu dusă. Printre cele mai importante artere din municipiu, pe care se văd foarte lesne urmele lăsate de îngheţ sunt varianta ocolitoare (str. Bistriţei) şi ieşirea din Piatra-Neamţ spre Bicaz (str. Petru Movilă). Din sesizările primite pe adresa redacţiei reiese că cel puţin în cazul variantei lucrurile stau groaznic.

În acest moment, şi nu numai din cauza iernii, pe varianta cu pricina se poate circula doar pe două benzi, cele de lângă axul drumului, celelalte două fiind "afectate" puternic de îngheţ, dar cel mai puternic de lucrările făcute de anumite firme atunci când au acoperit reţelele de canalizare executate în cadrul unui proiect ISPA derulat cu Compania Judeţeană Apa Serv.

Pe mai mult din jumătate din suprafaţa drumului în discuţie, pe ambele sensuri, este aproape imposibil să se circule pe prima bandă. Pe acele porţiuni sunt denivelări incredibile, iar în unele locuri au apărut gropi ce au şi câte 30 de centimetri adâncime. Un crater se cască exact la intersecţia variantei cu strada Arcului, cea pe care Drupo îşi are sediul principal.

Apoi sunt gropile cauzate de îngheţ, care îi determină pe şoferi să facă slalom pe ceea ce a mai rămas din carosabil.

Bogdan Puşcaşu, city-managerul municipiului Piatra-Neamţ, a răspuns prompt la întrebările legate de acest subiect: "Poate trebuie să ne uităm puţin în contractul de garanţie. Cred că acolo este menţionat că cei care au efectuat lucrarea trebuie să aducă stradul de asfalt la starea iniţială". Probabil că aşa este menţionat, iar dacă da, firmele care au făcut lucrarea ar trebui să revină asupra acesteia sau să le fi fost oprită deja garanţia.

A doua stradă "sesizată" de cetăţenii din Piatra-Neamţ este cea care duce spre Bicaz. Până la ieşirea din municipiu, că doar de atât răspunde Primăria Piatra-Neamţ, este greu să mai vezi drumul din cauza denivelărilor şi a gropilor. Mai mult, sunt zone pe acest drum, înainte de Sarata, unde asflatul turnat de doar câteva luni a sărit. Aici însă există o scuză temeinică deoarece lucrările nu au fost terminate, după cum ne-a declarat Bogdan Puşcaşu: "Acest drum nu este finalizat. Lucrările au data de finalizare pe 15 iunie 2011. Până acum nu s-a turnat nici stratul de uzură, mai sunt multe de făcut".

Nici în restul municipiului situaţia nu e roz, iar de curând angajaţii Publiserv au început marea cârpeală, încercând să acopere, măcartemporar sutele de gropi căscate în carosabil.

Comments:

There are 0 comentarii for O groapa...doua si alte 99

Trimiteți un comentariu