Peste 100 de ONG-uri de toata zeama si de doar 2,25 de lei

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , | Posted On marți, 13 septembrie 2011 at 9/13/2011 02:50:00 p.m.

Of Doame cat de mult mi-as fi dorit ca si acum cativa ani, atunci cand Mitropolia a faurit una dintre cele mai mari constructii ilegale, tocmai in varful Masivului protejat prin lege, sa-mi fi sarit in ajutor acele 120 de ONG-uri care apara natura din Romania. Nu s-a intamplat nimic. Imi aduc aminte si de anul 2001, atunci cand Transelectrica sponsoriza construirea unei cruci imense in locul statiei meteo de la Toaca. Si atunci era liniste.
Nu-i intereseaza nici schitul construit la Stanile, nici ca se face braconaj, nici ca se extrage lemn chiar in aceste zile. Nici pe domnii de la Consiliul Stiintific, si pariez, ca pe nici unul dintre membrii celor 125 de ONG-uri care se bat acum cu Dochia in chiept si care pana acum au avut aparitii mai rare decat ultimele specimene de capra neagra din Ceahlau.
Nu mai vorbesc nici de marii anchetatori de la Jurnalul National, care servesc dosare, tampind lumea, nici de marii ziaristi in viata de la Financiarul care vad doar portocaliul in fata ochilor.

"Coaliţia ONG Natura 2000 România şi Coaliţia pentru Mediu au luat act cu îngrijorare de decizia şi demersurile Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ având ca scop dizolvarea Consiliului Ştiinţific al Parcului Naţional Ceahlău (PNC). Facem apel la Dumneavoastră ca, prin autoritatea pe care o deţineţi, să sprijiniţi actualul Consiliu Ştiinţific al PNC în îndeplinirea funcţiilor pentru care a fost desemnat", este mentionat in hartia semnata ad-hoc de cele doua mari coalitii.
Pe mine ma sperie cu adevarat acesti termeni rezervati ca "am luat act cu ingrijorare". Ce inseamna asta? "Facem apel". Pentru voi este vorba doar de crearea unui precedent? Atat? Chair sunteti tampiti.
Hartia asta are voaloare cata valoare au exact cele 129 de ONG-uri la un loc. Nimic.

Repet, de ce nu au sarit acesti mari protectori ai naturii, pe care nu i-am vazut sa desfasoare un proiectel, cat de mic, in Ceahlau la evenimente grele, in care mediul a fost agresat fara echivoc. De frica, din motive politice, pentru bani, strategic sau pur si simplu ca nu aveau niciun interes.

Cu tot respectul pentru membrii Consiliului Stiintific actual, nu ati mai facut o sedinta din luna octombrie a anului trecut, iar punctele de vedere le-ati transmis prin scrisori romantate cu citate ce nu isi aveau locul intr-o astfel de situatie. Nu mi se pare normal.

Grav si ridicol mi se pare faptul ca marii ziaristi de care mentionau si-au amintit ca exista un membru PSD care are o alta idee tampita despre cum se face o partie. Ha ha ha.

Poate va intrebati de ce imi permit sa va vorbesc asa si cine dracu sunt. Sunt singurul din afara sistemului care a incercat sa impedice constructia de la Stanile, pe cea de pe Toaca si pe cea de la Dochia. Nici un ONG, sa nu mai vorbesc de grupuri nu si-a facut aparitia cu vreo adresa. In afara de Salvamontisti, de Papalicef si cativa oameni din zona nu am avut nici un aliat. Am fost printre putinii care a primi injuraturile popilor, care a fost amenintat noaptea si asa mai departe. Marturie imi sunt zecile de articole si anchete scrise in Realitatea, Monitorul si Adevarul.

Cand vad oameni ca voi imi vine sa ma mut intr-o tara in care ONG-urile isi fac treaba independent si in care ziaristii stiu ce inseamna documentare.

p.s.
Sunteti in stare sa trimiteti doar o scrisoare semnata de un ungur delegat? Atat din partea a 300 de asociatii de protectia mediului(vedeti ca numarul tot creste)? Halal.

Comments:

There are 1 comentarii for Peste 100 de ONG-uri de toata zeama si de doar 2,25 de lei

Trimiteți un comentariu