Intre pile si stampile

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , , | Posted On miercuri, 23 noiembrie 2011 at 11/23/2011 10:11:00 a.m.

Între pile şi ştampile s-au instalat nepoatele, nepoţii, fii vărului de la Borca sau de la Costişa.

Aşa au ajuns aceşti actuali mari funcţionari în locuri cel puţin calde în primării, în Consiliul Judeţean sau alte structuri plătite slab, dar cu ceva siguranţă că, odată, cândva, poate, nepotul sau nepoata va putea accede spre o funcţie mai mare şi mai bine plătită.

În momentul în care funcţionăraşul ajunge la instituţia cu pricina, în afară de foaia de pontaj semnează şi cererea pentru a primi casă. Să nu fie la Speranţa, că e departe de oraş, "să fie mai aproape că încă nu avem maşină", încearcă ei să motiveze. O şi primesc destul de repede pentru tata şi cu mama, care cunosc pe cineva acolo unde trebuie dau telefoane şi aranjează.

Odată stabilit un ANL, acesta se închiriază sau se face schimb cu ceva mai convenabil.



Puterea ştampilei



Aşa cum spun unii că vinul roşu este bun pentru dame dacă îl sorb domnii, puterea ştampilei îi conferă nepotului/nepoatei potenţa necesară de a trece peste lacunele mari în pregătire, experienţă şi, în multe cazuri, inteligenţă. Cu casa şi maşina aranjate, nepotul/nepoata nu mai are răbdare să asculte de toată lumea, aşa că fac o cerere de avansare, care se semnează, la un Crăciun sau un Paşte, atunci când toate rudele sunt alături, inclusiv cel care va suna mai departe pentru a depune cererea.

Odată cu ştampila-n mână, odraselele se apucă de semnat, sucit şi învârtit lucruri prin instituţie. 10% dintre aceştia chiar au har şi ajung să nu semneze aiurea, dar majoritatea rămân loaze până la capăt.

Grav este faptul că din cauza unora dintre aceste specimene se pierd licitaţii uneori, se încurcă dosare şi se pierd procese, şi nu aşa, unul, două, ci zeci sau după cum era exemplul de la CJ Neamţ - toate.

Vine campania, iar acum pilele cu ştampile vor trebui să-şi răsplătească ANL-ul, casa şi maşina.

Comments:

There are 2 comentarii for Intre pile si stampile

Trimiteți un comentariu