Adio Chelaru

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , , | Posted On miercuri, 11 iulie 2012 at 7/11/2012 12:11:00 p.m.

S-a produs inevitabilul, iar mai marii din PSD l-au inlocuit, dupa parerea mea, mult prea tarziu pe Ioan Chelaru din funtea interimatului care nu se mai incheia.
Jalnic este faptul ca Ioan Chelaru se afla intr-o "binemeritata" vacanta pe plaiuri de pe alte continente.
Motive. Motive sunt destule, dar trebuie inceput cu pierderea alegerilor. Ioan Chelaru, ca si in trecut a fost marele absent al acestor scrutine, comunicand cu electoratul prin presa, acolo unde arunca comunicate pompoase. In acest fel, Chelaru i-a urmat lui Alin Antochi, un alt lider PSD care a pierdut alegeri fiind pe val.
Un alt motiv ar fi cel legat de faptul ca vacanta "binemeritata" l-a fortat sa nu fie prezent la votul pentru suspendarea presedintelui, aspect care a deranjat mai multi dintre liderii mobilizati pentru acest eveniment.
oricum este mult mai simplu sa fii in vacanta atunci cand tara fierbe tara.

Un alt aspect demn de mentionat este cel referitor la optiunea pe care o au liderii PSD fata de viitorul presedinte interimar. Fara a comenta foarte mult decizia de numirea a lui Ionel Arsene, cel care, pe bune, poate fi considerat singurul castigator al PSD Neamt, alaturi de primarul de Targu Neamt ( Vasilica Harpa) sau cel de la Bicaz (Nicolae Salagean.), se poate constata ca organizatie municipala din Piatra Neamt nu a putut oferi o alternativa. Astfel, puterea se transfera dinspre Roman spre Targu Neamt.


PSD Neamţ a patentat reţeta de pierdut alegerile

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , , | Posted On miercuri, 13 iunie 2012 at 6/13/2012 10:16:00 a.m.


"Sunt în şedinţa grupurilor parlamentare... nu pot vorbi acum", atât a dorit să spună Ioan Chelaru când am încercat să-l întrebăm dacă este mulţumit de rezultatul alegerilor locale din Neamţ.
Mai mult, la o zi de la alegeri, luni, în şedinţa de analiză, Ioan Chelaru le-a transmis colegilor de la partid că Victor Ponta este mulţumit de rezultate şi că totul a fost mai bine decât se aşteptau. Mulţi au rămas stupefiaţi.
Exact aceeaşi declaraţie o făcea şi în momentul în care PSD a pierdut alegerile în colegiul VI Neamţ, atunci când un venetic cu accent de Bucureşti i-a zdrobit pe pesedişti la ei acasă. Măcar atunci l-au găsit ţap ispăşitor pe Alin Antochi şi l-au forţat să demisioneze în faţa lui Liviu Dragnea.
De parcă nu au învăţat nimic, pesediştii din Neamţ, cu excepţia a foarte puţini care au muncit ca într-o campanie, au stat şi de data aceasta şi s-au uitat la televizor, la emisiuni, au cititi ziarele. Apoi au comentat emisiunile TV, sau ştirile din ziare. Din cand în când au mai apostrofat câte un ziarist. S-au enervat tot pe ştiri, au dat vina tot pe ziarişti şi au aruncat cu vorbe.
De fapt, PSD a făcut campanie adevărată într-un singur loc - la Târgu Neamţ, acolo unde lupta a fost decisă de campanie, în urma campaniei. Şi s-a văzut că munca aduce rezultate.
În rest au fost spectatori aşteptând să le pice mandatele de consilieri drept în braţe, ca nişte pere mălăieţe.
Rezultatul imens obţinut la Piatra-Neamţ în competiţia cu Gheorghe Ştefan aparţine, şi nu credea nimeni că vom spune asta, candidatului Cătălin Vasile Drăguşanu şi unui grup de entuziasti care s-au reunit în organizaţia judeţeană a Partidului Conservator şi care chiar au făcut campanie. Cotat cu zero virgulă ceva la sută la începutul campaniei, ei au crezut în şansa lor, au mizat pe valul de nemulţumire a oamenilor şi s-au luptat la baionetă cu Gheorghe Ştefan.
Din această luptă a lipsit preşedintele PSD Piatra-Neamţ, Aurelia Simionică. Pe perioada campaniei a organizat o singură conferinţă de presă în care a vorbit despre o visată neregulă şi... atât. Aurelia Simionică a mai reuşit performanţa ca la venirea lui Victor Ponta şi Crin Antonescu la Piatra-Neamţ să mobilizeze aproape 100 de oameni la un miting unde numai de la Roman au venit 500 de oameni.
De menţionat este şi faptul că alţi membri marcanţi ai PSD Piatra-Neamţ au lipsit cu desăvârşire în această campanie.
La nivelul judeţului, lucrurile au fost ceva mai animate, dar reţeta a fost aceaşi - plictis total şi un candidat care a cutreierat singur comunele. Colegii de coaliţie, liderii PSD, ca Ioan Chelaru, şi-au făcut apariţia doar în momentele în care a fost Ponta pe aici sau acolo unde alţii reuşeau să adune mai mult de 400 de persoane la un loc. A mai participat şi la câteva conferinţe de presă de unde şi-a purtat războiul lui personal cu adversarii politici, lucru ce s-a dovedit total ineficient în campania electorală. În noaptea în care se numărau voturile, marele absent a fost acelaşi preşedinte al PSD.
Această atitudine a pesediştilor, a ridicat mari semne de întrebare. Unii au spus că de vină ar fi faptul că acest partid nu mai are niciun fel de organizare şi că totul funcţionează acolo din inerţia altor vremuri. Alţii au spus că, de fapt, au făcut voit jocul contracandidaţilor. Cine ştie? Din afară s-a văzut doar o totală neimplicare.
În aceste condiţii poate nu este chiar atât de greu de crezut reîntoarcerea lui Culiţă Tărâţă în PSD, peste capul lui Chelaru.

Revin

Publicat de A.N. | | Posted On at 6/13/2012 10:13:00 a.m.

S-a terminat campania electorala. A fost un moment in care am stat deoparte pentru a nu fi acuzat ca fac sau desfac ceva pentru cineva anume. Acum revin cu noi postari din politica si nu numai.

Ne stai in gat

Publicat de A.N. | | Posted On marți, 10 aprilie 2012 at 4/10/2012 10:29:00 a.m.


Ca un os de peste, dragul nostru presedinte Traian Basescu si-a promulgat legea care spune ca poate fi demis doar prin referendum, doar de catre jumatate plus unu dintre cetatenii cu drept de vot din Romania.
Nu am sa ma leg de alte implicatii cel putin ciudate, care ar face referire la modificarea legii la final de mandat, schimband regula jocului in perioada de prelungiri, ci doar de faptul ca, acum, in Romanica noastra neaosa, un presedinte poate fi ales de 10% dintre cetatenii cu drept de vot, iar daca demonstreaza ca este sub asteptari poate fi demis, prin referendum, doar in cazul in care, la vot se prezinta peste 9 milioane de romani.
Asta imi demonstreaza ca notiunea de stat de drept sau cea de democratie sunt de mult depasite de oamenii care conduc, in viziunea lor, o turma.

USL pierde alegerile

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On luni, 19 martie 2012 at 3/19/2012 10:06:00 a.m.












Recentele intamplari politce din Neamt ma determina sa dezvalui si cateva opinii personale dar si cateva informatii de culise din spatele miscarilor abordate de politicienii nemteni.

Sa o luam logic. 1. PC, cu Nistor al lor vin cu un candidat neauzit de nimeni si incearca sa stabileasca o echipa. Negocierile in ACD cu liberalii nemteni au fost jenante. Nistor a spus ca PC desemneaza candidatul si l-a pus pe masa. A cerut sprijin lui Ursarescu si nu-l va primi. Nici PSD nu-l vor sprijini. As putea jura ca Nistor e chitit sa-l ajute pe actualul Primar.

Punct pentru Pinalti.

2. Ioan Munteanu a amanat atat de mult luarea unei decizii, iar Chelaru a fost atat de credul incat, dupa refuz, in momentul actual USL se misca ca o turma de oi in cautarea unui berbec cu capul tare. Tradarea nu se uita.

Punct pentru Pinalti si Tarata.

3. Plecarea lui Ioan Munteanu determina plecarea din PSD a lui Constantin Sandu, cel care tine catastifele cu tot ce inseamna PSD inca de pe vremea FSN. Cine va spune ca nu este o pierdere ori e prost, ori e tampit. Sandu s-a repliat pe UNPR.

Punct pentru Tarata.

Dupa cum se vede din ecuatiile date exista mai multi castigatori si un singur pierdant - USL.
Concluzia: in PC e scandal, in PSD panica si la PNL deziluzie totala.

USL a ajuns sa apeleze la Vlad Marcoci in incercarea de al mai arunca odata intr-o lupta cu Culita Tarata. Dupa cum spunea cineva: " par eu caftangiul de serviciu?"




Pentru detalii exacte cititi aici sau aici sau aici.

Frăţilă s-a demis din Consiliul Judeţean

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On miercuri, 7 martie 2012 at 3/07/2012 09:23:00 a.m.


* "Poate mă voi răzgândi până la şedinţa de luna aceasta", se joacă Valerică Frăţilă * în locul său va venit ultimul ales pe lista de consilieri a PDL - Mona Bocancea

Valerică Frăţilă, consilier judeţean din partea Partidului Democrat Liberal, a renunţat la funcţia aleasă din cadrul legislativului nemţean. Consilierul, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ, şi-a depus demisia luni, 5 martie, direct la secretariatul Consiliului Judeţean Neamţ.

Valerică Frăţilă demisionarul a oferit o declaraţie cel puţin ciudată. "Nu s-a întâmplat nimic. Aşa am considerat că e mai bine şi am acţionat în consecinţă", a spus acesta, după care a venit cu o completare care demonstrează că totuşi nu a analizat foarte bine gestul: "Poate mă voi răzgândi până la şedinţa de luna aceasta".

Până se mai gândeşte Valerică Frăţilă, şeful executivului nemţean a şi anunţat cine îi va lua locul în forul legislativ.

Vasile Pruteanu, şeful pe linie de partid al lui Valerică Frăţilă, a confirmat faptul că acesta a demisionat şi a menţionat că "în locul domniei sale va veni următorul om pe lista PDL, Mona Bocancea. Este opţiunea domnului Frăţilă şi o respectăm", a declarat Vasile Pruteanu.

Mona Bocancea a afirmat că a aflat de modificarea survenită de la reporterul Realitarea: "Nu ştiu ce să vă spun acum. Abia am aflat despre această modificare".

Mona Bocancea va ajunge să presteze în ultimele două luni de mandat a acestui legislativ, perioadă în care tensiunile politice din acest for se vor înteţi.

Reamintim că în urmă cu două luni planurile democrat-liberalilor nemţeni erau de a-l menţine pe liberalul exclus Dumitraşcu Dionisie pe funcţia aleasă cât mai mult posibil. Mişcarea a eşuat din cauza propriilor colegi care s-au "încurcat" la vot. Valerică Frăţilă şi Ciprian Enache, doi aleşi ai PDL, au greşit la momentul votului şi au aprobat propunerea de încetare a mandatului lui Dionisie.

Farcasanu - condamnat

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , | Posted On marți, 6 martie 2012 at 3/06/2012 09:29:00 a.m.

Deoarece în urma unui articol publicat în Realitatea Media, în care personajul principal era un lider de partid politic cercetat pentru evaziune fiscală, au apărut mai multe comentarii care spuneau că abia după ce instanţa îşi va spune cuvântul respectivul personaj poate fi considerat infractor, date noi apărute în cariera acestuia confirmă faptul că a fost şi condamnat pentru infracţiuni la regimul silvic.

Mihai Fărcăşanu, căci despre el este vorba, liderul din Neamţ al Partidului Poporului - Dan Diaconescu, a fost deja condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru o faptă comisă în 2006.

În sentinţa penală numărul 180/2008 pronunţată de magistraţii Judecătoriei Bicaz se menţionează că la finalul lunii iunie 2006 inculpatul Mihai Fărcăşanu i-a condus pe inculpatul Constantin Gheorghiu şi pe martorul Claudiu Astăcioaiei, angajaţii societăţii pe care o deţinea, la o parcelă de teren de 4.000 de metri pătraţi cu vegetaţie forestieră, din comuna Farcaşa, proprietatea lui Lupu Teodor. Această suprafaţă de teren ce nu îi aparţinea se învecina cu o alta, pentru care avea acte de proprietate. Fărcăşanu le-a cerut angajaţilor săi să taie mai mulţi arbori marcaţi şi nemarcaţi. "Inculpatul Constantin Gheorghiu a tăiat, fără drept, 30 de arbori nemarcaţi cu un ferăstrău mecanic, valoarea acestora fiind evaluată la 4.626,45 de lei", este menţionat în sentinţă.

În continuare se mai menţionează, în acelaşi act, că vinovăţia inculpaţilor era dovedită de procesul verbal de cercetare la faţa locului, de declaraţiile inculpaţilor care au recunoscut faptele şi din declaraţiile martorului Claudiu Astăcioaiei.

Fărcăşanu - instigator

Instanţa a constatat că fapta lui Mihai Fărcăşanu, de a-l determina, cu intenţie, pe inculpatul Constantin Gheorghiu să taie cei 30 de arbori nemarcaţi întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute de articolul 25 din Codul Penal. În acest articol se defineşte "instigatorul" - "Instigator este persoana care, cu intenţie, determină pe o altă persoană să săvârşească o faptă prevăzută de legea penală". Apoi instanţa face raportarea la Ordonanţa Guvernului 96 din 1998 în care se menţionează infracţiunea la regimul silvic. În articolul 32 din această ordonanţă se menţionează că

"distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unor suprafeţe de păduri de către proprietari, deţinători sau de oricare altă persoană, precum şi incendierea acestora constituie infracţiunea de distrugere şi se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani".

Mai trebuie menţionat faptul că Maihai Fărcăşanu şi-a însuşit cantitatea de lemn obţinută ilegal, a debitat-o la gaterul societăţii pe care o administra şi a şi comercializat materialul rezultat în favoarea sa, prejudiciul material fiind stabilit la suma de 5.505,48 de lei.

În afară de condamnarea de 6 luni de închisoare, care a fost suspendată condiţionat pe durata perioadei de încercare de 2 ani şi 6 luni, liderul politic nemţean a avut interzis dreptul de a-şi exercita câteva drepturi civile, printre care care cel de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice locale sau în funcţii elective publice. Fărcăşanu nu avea dreptul nici să ocupe funcţii ce ar fi implicat exerciţiul autorităţii de stat.

Fărcăşanu - cercetat penal pentru evaziune fiscală

În acest moment, Mihai Fărcăşanu este judecat pentru activităţile sale comerciale ca administrator de firmă, de magistraţii Judecătoriei Piatra-Neamţ.

Reamintim că Mihai Fărcăşanu a ajuns de curând pe mâna magistraţilor pentru săvârşirea unor infracţiuni economice. De data aceasta, şeful PP-DD, fostul preşedinte al PNG Neamţ, cunoscut patron de firmă de construcţii, a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, evaziune fiscală prin evidenţierea în actele contabile sau alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale sau evidenţierea altor operaţiuni fictive şi stabilirea cu rea credinţă a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor având ca scop obţinerea de rambursări de la bugetul consolidat al statului. Alături de Mihai Fărcăşanu a fost timis în judecată şi Ilie Butuc, acesta fiind judecat pentru că a săvârşit infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul cu pricina se află pe rolul Judecătoriei Piatra-Neamţ.

În rechizitoriu se menţionează că poliţiştii de la Serviciul de investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Neamţ s-au autosesizat, în vara anului 2007, şi au trecut la verificarea activităţilor financiare derulate de Mihai Fărcăşanu, în calitatea sa de administrator al firmei CS Far Forest SRL Piatra-Neamţ. Totul a pornit în momentul în care firma cu pricina a solicitat Administraţiei Fiscale Neamţ să-i fie rambusat TVA-ul pentru perioada 2005-2007, cerere ce a fost admisă.

S-a constatat faptul că Far Forest era în categoria societăţilor plătitoare de impozit pe profit, iar în urma verificărilor extinse s-a constata că firma avea de fapt obligaţii fiscale de 617.320 de lei, reprezentând cheltuieli nedeductibile şi venituri suplimentare.

Munteanu mai aproape de PSD

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On vineri, 24 februarie 2012 at 2/24/2012 09:32:00 a.m.

* Munteanu şi Chelaru au decis viitorul PSD, miercuri, la Roman

Ioan Munteanu şi Ioan Chelaru au avut ceea ce se poate numi cea mai secretă întâlnire a anului, la Roman, într-un loc la fel de secret, în care s-ar fi discutat mai multe aspecte referitoare la revenirea lui Munteanu în PSD şi alţi paşi premergători acestei decizii, în cazul în care va fi parafată.

De fapt, mişcările din ultima perioadă, discuţiile purtate de liderii PSD de la Neamţ cu cu cei au USL de la nivel central converg spre decizia aşteptată de foarte mulţi primari ai formaţiunii social-democrate nemţene.

De menţionat este faptul că secretul trebuie acoperit atât de bine, încât nici unul dintre cei doi lideri nu a recunoscut că ar fi avut loc vreo întrunire, mai ales să se şi fi discutat aspecte importante din viaţa politică a PSD.

Trebuie menţionat că la întâlnire, pentru a putea transmite şi în rândul primarilor PSD, au participat şi primarii de la Ceahlău, Costache Şchiopu, de la Săbăoani, Maria Dascălu şi cel de la Tupilaţi, Petru Gherghel.

"Eu nu am avut discuţii cu nimeni azi. Sunt la Roman pentru a plăti salariile celor care lucrează pentru cabinetul meu şi m-am întâlnit din întâmplare cu primarii de la Ceahlău, Săbăoani şi Tupilaţi. Nu ştiu la ce vă referiţi cu discuţii", a menţionat Ioan Munteanu.

Nici Ioan Chelaru nu a fost mai uşor de abordat: "Nu ştiu despre ce întâlnire sau negocieri vorbiţi. Cât despre discuţii, toate sunt constructive", atât a replicat senatorul.

Momentul de ieri a fost aşteptat, organizat, antamat şi discutat de primarii PSD de prea multă vreme ca să nu însemne momentul în care PSD ar putea avea parte de o revenire pe scena politică. În cazul în care Munteanu ar accepta să revină în PSD, iar PSD ar accepta condiţiile acestuia este foarte probabil ca USL să aibă un candidat pentru şefia Consiliului Judeţean Neamţ.

Mai trebuie rezolvat un singur aspect - ca cei de la Bucureşti, adică Ponta, Antonescu şi Constantin să revină asupra deciziei de a desemna candidatul pentru şefia CJ Neamţ din partea liberalilor, iar funcţia să revină în curtea PSD.

Odată soluţionată şi această chestiune, Munteanu ar avea linie dreaptă pentru încă o încercare în cursa pentru şefia forului judeţean, tot împotriva lui Vasile Pruteanu.

Alegeri locale - film de productie autohtona

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , , , | Posted On miercuri, 22 februarie 2012 at 2/22/2012 01:11:00 p.m.


Stop!
Hai sa o luam de la capat.
Anul trecut, nu mai stiu pe ce vreme faceam un clasament cu cei care isi anuntasera intentia de a candida pentru sefia Consiliului Judetean Neamt. Discutiile ce au urmat au fost numeroase si unele chiar prostesti. Nu are rost sa repetam istoria, asa ca va propun un nou exercitiu de imaginatie, repet, imaginatie, in care sa incercam sa deslusim actualul.
Este vorba de politica, candidati si jocuri si cum, in ultimele zile, toti sufera de scenarita, hai sa o punem de o productie autohtona. Un film.

Asadar avem o distributie de zile mari - in ordine perfect aleatorie: Gheorghe Stefan - PDL, Ioan Munteanu-independent, Vasile Pruteanu - PDL, Marius Rogin - PDL, Ioan Chelaru - PSD, Culita Tarata - UNPR.
Toti implicati in procesul de productie, de post productie, de casting si mai ales de jucat teatru pe bune.
Dintre cei enumerati extragem actorii cu joc de glezne, inscrisi in cursa pentru un Grammy la CJ Neamt: Vasile Pruteanu, Ioan Munteanu ... si aici mai puteti adauga pe cine doriti (Tarata, Iulian Tocu, Ion Rotaru, Dorinel Ursarescu...)

1. Vasile Pruteanu - cica trebuie sondat alaturi de Marius Rogin pentru a ajunge in distributia finala.
2. Ioan Munteanu - inca negociaza cu unele dintre cele mai mare case de productie din Bucuresti pentru a capata rolul principal in productia :"Incotro se indreapta barca si barcagiul"?

Aveti datele necesare pentru diferitele scenarii, dar am si eu o singura intrebare - cine regizeaza?

Recunoasteti personajele

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , | Posted On luni, 13 februarie 2012 at 2/13/2012 12:01:00 p.m.





Te intreb, Si te doare pe tine de mine?

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , | Posted On miercuri, 25 ianuarie 2012 at 1/25/2012 09:27:00 a.m.

Te doare undeva de mine? Iti pasa de problemele mele? Sunt absolut sigurca nici tie, asa cum nici unuia din tagma voastra nu i-a trecut prin cap sa mabata pe umar. De ce crezi tu ca stii ce este mai bine pentru mine? Cine ti-aspus ca eu vreau vot prin corespondenta sau alegeri comasate? Mi-ai promisca ma respecti pe mine si decizia mea. Am spus ca vreau 300 deparlamentari si un parlament unicameral - de ce sunteti tot la fel de multi si va impartiti intre Senat si Camera Deputatilor? Te miri ca-s suparat? Poate mie imi este foame, poate lui ii este sete, poate nu am bani sa trec strada pe care protestez, dar tie ce-ti pasa. Pana la urma, unuia ii trebuie bani, altul nu si-a inmatriculat masina, altul poate casca gura, dar aici pe trotuar nu am ajuns degeaba sa stii. Inainte de toate vrem respect. Vrem sa stii ca ne intereseaza si vrem sa stim clar de ce inchizi spitale, de ce se scumpeste benzina de la o zi la alta, de ce programa scolara se schimba odata cu anotimpurile si de ce Anastase nu stie sa numere? Vreau sa mai stiu de ce smecherii cu BMW nu ajung la puscarie, de ce pentru omor se sta doar 6 ani sau de ce politistii de la circulatie se cred buricele pamantului.

Mai spune-mi de ce un kilometru de drum costa dublu decat in Africa, de ce sunt doar o manuta de firme care castiga licitatii sau de ce cornul si laptele sunt expirate?

Te mai intreb, si nu retoric, de ce ai schimbat 5 partide, de ce mai vorbesti despre doctrina, de ce dai spaga, de ce iei spaga? As vrea sa stiu de ce dau spaga la scoala, pentru perdele si huse an de an, la doctor... pentru ca asa e treaba, sau la portar, ca sa pot parca. Sunt nedumerit si de faptul ca pe mine Politia ma amendeaza pentru ca am parcat la colt de strada, iar tu iei bani pe parcari amenajate pe drumuri nationale.

De ce te vad doar la alegeri, de ce nu vii acum langa mine? Hai, fa o baie de multime. De ce am sala de sport, dar nu am drumuri, de ce am trotuare pavate, dar tot nu am drumuri. De ce zapada e intodeauna o surpriza?

Pana la urma as vrea doar sa stiu de unde ai atat de mult tupeu sa crezi ca stii ce imi trebuie, cum si cand imi trebuie. Oi fi huligan sau vierme, ciumpalac sau ultras, dar in fata ta sunt roman si nu mai vreau sa fiu umil.

Presa din Neamt - intre organ de presa, organ de propaganda politica si simplu organ

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , , | Posted On vineri, 20 ianuarie 2012 at 1/20/2012 02:08:00 p.m.

Nu sunt cel mai bun reporter si poate pot fi blamat pentru multe, dar ultimele zile si informatii noi primite(de mult asteptate) mi-au deschis o perspectiva cel putin scarboasa despre o parte a mediei neaose.
La o prima constatare, protestele recente au determinat pe unele organe de propaganda sa iasa la televizor, sa fie invitate la televizor si sa exprime ciuntit, deformat dupa graiul propriu niste idei ce contravin, in final, bunului simt. Apoi am inteles ca de fiecare data cand un astfel de organ de propaganda striga la Teveu huo! banditii! oamenii sunt manipulati, oamenii sunt prosti si alte chestii de acest fel, primeste o moneda in plus, un contractzel, o bomboana...
Bomboanele se dau de ceva vreme si de obicei sunt din banii publici pe care "prostii" ii platesc an de an, ca daca nu, li se taie ajutorul social, tocmai ala de i-a determinat sa iasa in strada.
Aprofundand problema, am constatat si cu mai mare amaraciune ca si ceilalti, colegii lor, printre care si eu, care isi fac treaba asa cum stiu mai bine, poarta o mare parte din vina. Nu-i denunta. Mai grav, eticheta pusa de oameni pe presa din Neamt este una cel putin scarboasa( a se observa repetitia).

Am stiut cu totii cu cine mergem la conferintele de presa.

No Comment

Publicat de A.N. | Etichete: , | Posted On luni, 16 ianuarie 2012 at 1/16/2012 10:42:00 a.m.

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Augustin Zegrean,

Salvarea de vieti omenesti poate, dar nu trebuie sa devina un business

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On vineri, 13 ianuarie 2012 at 1/13/2012 10:16:00 a.m.


In urma cu multi ani am auzit de acest domn cu tenul inchis la culoare, care se chinuia sa implementeze un sistem de tratare si acordare de ajutor al pacientilor aflati in situatii de urgenta medicala. A mai trecut ceva vreme si i-am aflat si numele(Raed Arafat) si am zambit, iar in urmatorii ani i-am semnat cei 2% din impozit catre institutia pe care o reprezenta.
Am inteles, ca alte sute de mii de romani asemenea acesui om, care ne vorbeste stalcit limba o simte si o traieste mai bine decat multi dintre conationalii mei. A fost o lectie, chiar daca suna putin patetic.

Apoi, recent, ca orice lucru bun care se intampla in romania, mai marele statului, sublimul, plangaciosul si obraznicul Basescu a incercat in stilu-i caracteristic sa-l injoseasca. Scopul este foarte clar: ceea ce face SMURD acum vor altii sa o faca, in viitor pe bani mai multi, ca o afacere.
Salvarea de vieti omenesti poate, dar nu trebuie sa devina un business. Spun asta deoarece sistemul a fost aplicat de PDL si ai lui lideri in mai toate domeniile. Mai tot sistemul medical din tara este supt de oamenii de partid care vand cartofi, spala cearsafuri, aprovizioneaza cu medicamente sau indosariaza hartii pe banii asiguratilor.
De ce nu ar face asta si cu serviciul de salvare?

Sunt uimit cat de arogant, nesabuit si tamp poate fi presedintele pedelistilor in momentul cand l-a atacat pe unul dintre cei mai indragiti oameni din tara. Multi dintre romani vor fi mai solidari cu un arab roman decat cu un presedinte roman. Asta e certitudine deja. Basescu si al lui PDL vor mai scadea in sondaje si din acest motiv.

Scenarii de viitor politic

Publicat de A.N. | Etichete: , , , , , , , | Posted On luni, 9 ianuarie 2012 at 1/09/2012 09:53:00 a.m.

Scena politica nemteana va suferi modificari de substanta in cele 11 luni
care preced alegerile la sase buletine din finalul anului ce tocmai a inceput.
Mai multe capete incoronate ale politicii de pe malul Bistritei au anuntat ca
"o serie de primari ai USL" vor debarca pe malul nebombardat si primitor al
Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, si poate vreo doi spre cel
portocaliu al PDL. De altfel, primul care a spus clar si raspicat ca PSD este
terminat si ca primarii acestui partid vor migra, cel care a recunoscut ca
exista un pol de putere format din "Stefan, Tarata si Munteanu", a fost Culita
Tarata, seful UNPR Neamt.
Astfel, lipsa de atentie a actualei conduceri a PSD, dar si a PNL ar putea fi
punctata in urmatoarele luni de plecarea, dupa calculele din curtile proprii, a
majoritatii alesilor castigati la alegerile din 2008.
In acest moment, din cei 35 de primari ai PSD, 19 sunt, dupa cum spun
proprii colegi, cu un picior in alta formatiune politica si acum asteapta
momentul propice pentru a face miscarea. Un calcul simplu ar arata ca acesti
primari ar putea fi foarte bine cei din colegiul III, controlat foarte bine de
Culita Tarata si cei din colegiul V, controlat la fel de bine de Ioan Munteanu.
Nici la PNL lucrurile nu stau foarte bine, iar din cei 7 alesi pe functii pe care
ii mai liberalii se tem ca i-ar putea pierde aproape pe toti. Motivul este unul
simplu - aceste primarii nu au mai beneficiat de fonduri de multa vreme, iar
ceva banuti in plus la buget nu le-ar strica alesilor pentru a mai cere un nou
mandat in fata alegatorilor proprii. Primul exemplu a fost dat de primarul
ex-liberal Vasile Olaru care, exclus din PNL, joaca foarte bine alaturi de
PDL Girov.
Si in randul consilierilor judeteni s-au produs miscari de ultima ora, iar in
acest moment PDL si-a consolidat pozitia in acest for, prin "convingerea"
lui Dumitrascu Dionisie de a vota alaturi de ei, chiar daca liberalii vor
incerca sa-l schimbe.
Cat priveste candidaturile si candidatii pentru Consiliul Judetean Neamt,
privirile s-au indreptat acum spre Vasile Pruteanu, prestedintele Consiliului
Judetean, prim-vicepresedintele PDL Neamt. Ultimele rupturi create intre
acesta si conducerea PDL Neamt au dat ghes liderilor PSD si PNL sa
demareze o serie negocieri. In cazul in care neintelegerile dintre PDL si
Pruteanu se vor adanci, acesta ar putea deveni candidatul cu staif pe care
USL nu-l are in momentul de fata si nici nu il va gasi pana la alegerile din
noiembrie.