Marlaneala pe banii publici

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On marți, 20 aprilie 2010 at 4/20/2010 09:21:00 a.m.


Calitatea vietii oamenilor din mai multe comune nemtene poate fi afectata de o actiune pe care o firma cu nume italian (CL Construzioni Generali SRL) o face impotriva unei licitatii desfasurate corect la Consiliul Judetean Neamt.
In urma cu aproape doua saptamani, la CJ Neamt s-a desfasurat o licitatie pentru desemnarea unui castigator care sa construiasca drumul dintre Roznov si Tazlau. Imediat dupa deschiderea ofertelor, CL Construzioni Generali SRL trimite un fax prin care contesta, la nimereala, mai multe aspecte din caietul de sarcini. Firma detine in Romania... doar un fax.
Culmea, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor admite contestatia si intrerupe licitatia.
CJ Neamt este nevoit acum sa mearga in instanta, la Curtea de Apel Bacau pentru a ataca decicia CNSC si pentru a relua licitatia. De mentionat este si faptul ca in cazul in care instanta din Bacau nu admite actiunea consiliului, banii, cateva zeci de milioane de euro ar putea fi pierduti si drumul sa ramana in stadiul in care se afla acum, adica vraiste.

Curios, inainte de contestatia italienilor, a mai sosit una similara din partea SC Tehno Strade SRL, firma ce apartine lui Dorin Umbrarescu. Deci, pe undeva ar putea exista o legatura. La licitatie participa si "pretenul" acestuia tot din Bacau, Costel Casuneanu cu firma Pa&Co.

Practica este cunoscuta pentru cei care merg la astfel de licitatii. Aceste japite care isi deschid firme prin alte tari contesta licitatii doar pentru a pune bete in roate autoritatilor si pentru a mulge bani de la cei care vor sa le castige corect.

Cititi textul integral in Realitatea Media - aici

Comments:

There are 6 comentarii for Marlaneala pe banii publici

Trimiteți un comentariu