Fara proteste - urmatorul pas... Dictatura

Publicat de A.N. | Etichete: , , | Posted On marți, 20 septembrie 2011 at 9/20/2011 10:34:00 a.m.

Stupididatea şi rapididatea de a surprinde cele mai mici motivaţii din afara ţării, pe subiecte perfect paralele cu cele de interes public a actualului guvern este incredibilă.

Ultima socoteală a mai-marilor din Guvernul ce îşi cere nemurirea şi la alegerile următoare este de a îngrădi, ridiculiza şi stopa intenţiile poporului de a se răzvrăti. Aşa cum porcii lui lui George Orwell şi-au antrenat câinii de pază pentru a menţine starea de mediocritate şi de neştiinţă, Guvernul Boc se luptă destul de uşor cu societatea civilă, sindicatele şi unii opozanţi în încercarea de a îşi impune regulile proprii de a închide gura.

Ca o manifestare incipientă a totalitarismului, prima şi cea dintâi pornire ce trebuie înăbuşită este cea de revoltă. Încercarea lor de a pune piciorul pe lege, modificând-o, şi pe gâtul celor ce mai au ceva glas pare a nu avea oprelişte.

Astfel, mai-marii ţării au scos de la naftalină câţiva chestori şi colonei de prin MAI, de la Ordine Publică sau de la Jandarmi şi i-au îndemnat să alcătuiască un set nou de reguli pentru cei care mai cred că în România pot vorbi liber ca urmare a unor prerogative câştigate în decembrie '89.

Astfel, dintre toate formele de protest dispare cea mai adevărată, cea spontană. Cea de felul care l-a dărâmat pe Ceauşescu. Pe scurt, modificările aduse legii fac ca orice manifestare contrară puterii să devină o încălcare directă a prevederilor şi automat sancţionabilă drastic prin diferite forme. Mai mult, în acest context se crează şi premisele care politicul să dirijeze forţele de ordine în direcţiile şi ideologiile perfect calculate anterior.

Astfel dispare factorul supriză, iar dacă cumva totuşi se petrece, conform legii aceste manifestări pot fi tratate cu bastoane, scuturi şi puşcărie.

Explicaţia pentru aceste iniţiative a venit, la ultima dezbatere publică de doi lei, neinteresantă pentru multe ONG-uri ce se erijează în apărători ai democraţiei, din partea reprezentantulului puterii - Mircea Toader. "Acum nu trebuie să ne ascundem dupa deget, cred că un imbold în crearea acestei legi a fost ceea ce noi am vazut în ţări mult mai democratice, manifestari de violenţă pe care nu le-ar fi crezut nimeni. Şi acea democraţie veşnică a avut de suferit şi i-a prins pe picior greşit. În Anglia nu a existat cadru legal pentru a interveni în situaţii de acest gen. Trăim într-un secol în care nu înţelegem de ce după 20, 30 de ani devin violenţi acolo unde am crezut că democraţia a reuşit o educaţie corespunzatoare. Acesta este rolul".

Este stupid să spui că din cauza violenţelor din Londra, care nu aveau nimic de a face cu exprimarea democraţiei, tâmpim românii cu noi prevederi legale. Acest atât de pueril, needificator răspuns este demn doar de un arogant membru al unui partid şi guvern plin de oameni asemenea.

Comments:

There are 10 comentarii for Fara proteste - urmatorul pas... Dictatura

Trimiteți un comentariu