PSD? UNPR? Ce?

Publicat de A.N. | Etichete: , | Posted On joi, 7 octombrie 2010 at 10/07/2010 09:45:00 a.m.

Recent, un tânăr social democrat deghizat a reuşit să obţină una dintre cele şapte funcţii de secretar în cadrul Organizaţiei Naţionale a Tineretului Social Democrat. Votarea s-a petrecut sâmbăta trecută în cadrul alegerilor de la nivel Naţional. Daniel Vasiliu este pesedistul care, în pofida opoziţiei justificate din partea unor lideri ai PSD a reuşit să urce pe scara ierarhică din partid. Până aici nimic anormal.
Cu toate acestea, pentru o astfel de funcţie la nivel naţional, spun unii din partid, poate că s-ar fi găsit un alt tânăr, mai social-democrat, mai dedicat interesului organizaţiei decât celor personale, un alt membru, care nu se bazează doar pe influenţa faptului că este şef de cabinet parlamentar la un deputat trecut la un partid ce încă joacă cu puterea.
Daniel Vasiliu este şeful de cabinet al deputatului UNPR, Culiţă Tărâţă, soţul liderei UNPR din Roznov şi secretar executiv la PSD.
Nimeni nu spune că este ilegal, dar din punct de vedere moral, doctrinar, uman şi logic, ar fi fost ca filiala Neamţ a TSD să fi spus pas la propunerea acestuia. Dacă aici nu era cazul, poate că era de urmat sfatul lui Ioan Chelaru, care a mai atras atenţia asupra acestui aspect, iar filiala judeţeană s-ar fi reorientat chiar dacă pierdeau funcţia negociată de Vasiliu personal.
De altfel, numai senatorul Ioan Chelaru şi Daniel Vasiliu se pot lăuda că au funcţii în conducerea centrală a partidului.
În astfel de cazuri integritatea contează, chiar dacă pentru acuala şefime rămâne un termen perimat. Astfel de exemple sunt singurele care scapă din tăcerea şi liniştea mormântală a pesedeului Neamţ.
Aceste mişcări lasă se se întrevadă slăbiciunea legăturilor ce alcătuiesc PSD Neamţ, zonele de influenţă exercitate în continuare de foştii lideri demisionari, care încă fac şi să desfac cărţile în cadrul filielei nemţene.
Cu voturile aduse de pionul Vasiliu a ajuns actualul preşedinte pe funcţie la PSD Neamţ şi tot cu acestea s-au mai tranşat alte "discuţii" în cadrul filialei nemţene.
Este greu de înţeles şi pentru politicienii care au migrat în mai multe partide cum este să fii lider în PSD, şef de cabinet în UNPR, să fii consilier local în PSD şi să mergi la şcolile de vară ale UNPR. Greu de înţeles, dar poate uşor de explicat.
Alte vremuri, alte modalităţi de gândire, noi strategii şi dispariţia disciplinei de partid iliesciană ce a domnit în vremurile apuse.

Comments:

There are 0 comentarii for PSD? UNPR? Ce?

Trimiteți un comentariu