E despre bani si atat!

Publicat de A.N. | Etichete: , , , | Posted On luni, 11 aprilie 2011 at 4/11/2011 10:30:00 a.m.

De cateva zile vad tot felul de reactii la modul in care Cseke a ales sa frece sistemul sanitar din Romania, dar am sa ma uit doar in curtea proprie(Neamt). Am vazut aprecieri documentate la Radu Nastasa pe blog, dar din pacate s-au ajuns iar la stuchituri politice intre micii agarici din partidele nemtene.

Concluzia: este vorba doar despre bani.

Spun asta deoarece sunt absolut sigur ca existau solutii pentru mentinerea spitalelor desfiintate, sub alte forme, sub alte finantari si cu alte programe, dar nu despre asta este vorba. Oricate solutii ar fi gasit cei de la Neamt pentru rezolvarea situatiei nu erau bune atat timp cat la Bucuresti, in fata lui Cristian Irimia, unul dintre putinii secretari de stat din Ministerul Sanatatii care vorbeste limba romana, chiar si arogant, nu s-au pus smecheri mai mari decat el.
Ce au facut cei de la Targu Neamt de au scapat de pe lista de 67?
Poate trebuiau intrebati si facea la fel si Pruteanu, Fratila si Morenciu pentru Roznov si Bicaz.
In continuare se gasesc situatii alandala facute si desfacute de juristii ministerului, sau ai Casei de Asigurari. Paturi desfacute si duse intr-un sistem cu bani, dar care nu are acoperire pentru a functiona ca un spital.
Intre timp, situatia este urmatoarea. La Spitalul Neamt, odata preluat personalul de la Roznov si Bicaz au crescut automat cheltuielile de personal. Micsorand numarul de paturi scade finantarea si am impresia ca in curand cateva cadre medicale si asistenti vor ramane pe drumuri pentru ca salarizarea lor depaseste cele 70 de procente date de Casa. Unde se duc banii economisiti ca in sistemul sanitar nu ajung? UPS.

Cinism? Furt? Prosteala? Politica.

Este totul despre bani si campanie electorala.

Comments:

There are 2 comentarii for E despre bani si atat!

Trimiteți un comentariu