PDL si UNPR au ochit un candidat pentru colegiul VI

Publicat de A.N. | Etichete: , , | Posted On vineri, 29 aprilie 2011 at 4/29/2011 10:40:00 a.m.


* Adrian Rădulescu este cel mai probabil candidat din partea UNPR şi PDL

Căutările liderilor PDL şi cei ai UNPR pentru candidatul perfect ce ar putea candida pentru mandatul de deputat în colegiul VI par să-l vizeze pe actualul secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Adrian Rădulescu.

Adrian Rădulescu este numele pe care reprezentanţii din Neamţ ai celor două partide (dar şi de la nivel naţional) îl tot rostesc în discuţiile legate de alegerile pentru colegiul VI Neamţ. El este unul dintre secretarii executivi ai UNPR la nivel naţional şi a fost propus de UNPR pentru a ocupa chiar funcţia de ministru al Agriculturii la negocierile cu PDL din 2010.

Gheorghe Ştefan, liderul PDL Neamţ, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia. A spus doar: "Este posibil".

Culiţă Tărâţă, liderul UNPR Neamţ, a declarat că nu ştie nimic despre o astfel de propunere. "Nu am discutat nimic nici la nivel naţional şi nu mă încurc în vorbe. Am văzut ceva informaţii într-o revistă de agricultură, dar cred că e vorba doar de zvonuri", a menţionat deputatul.

Este de înţeles atitudinea reţinută a liderilor celor două partide deoarece în trecut au mai fost candidaţi de la Bucureşti, chiar de la PDL, care nu întruneau condiţiile solicitate de centru.

Până la această dată, singurul nume vehiculat ca şi candidat pentru aceste alegeri este cel al lui Liviu Harbuz, care ar fi acceptat propunerea să se bată în numele USL Neamţ.

Reamintim că Liviu Harbuz a mai ochit odată acest colegiu. El a şi participat, în 2008, la lansarea candidaţilor pentru colegiul VI deputaţi, dar a fost nevoit să se interneze şi opereze în Austria, locul i-a fost luat la scurt timp de Victor Surdu, care a şi câştigat alegerile.

Posibiliul candidat al PSD a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar de curând, în 2011, s-a înscris în rândurile social-democraţilor bistriţeni, după ce a activat la PSD Neamt o perioadă de câţiva ani. Dacă va candida pentru acest colegiu ar putea să-şi mute din nou adeziunea.

Liviu Harbuz a fost secretar de stat la MADR în timpul Guvernului Boc. De asemenea, Harbuz a fost subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) în timpul mandatului de premier al lui Adrian Nastase.

În prezent, Liviu Harbuz este prim-vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari, for profesional pe care l-a şi prezidat.


Comments:

There are 0 comentarii for PDL si UNPR au ochit un candidat pentru colegiul VI

Trimiteți un comentariu